NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017
 
 
NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017
 
 
 
 
Concert Charlemagne Palestine
woensdag 6 september 20.30 uur Der Aa-kerk
 

De New Yorkse kunstenaar en musicus Charlemagne Palestine speelt op het Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk zijn werk Schlingen Blängen, een klassieker uit de minimal music. Hij creëert indrukwekkende, grillige en overdonderende orgelklanken die hij combineert met eigenzinnige zang. Palestine manifesteert zich als muzikant, componist, film-/videomaker en beeldend kunstenaar. In zijn jeugd was hij al gecharmeerd van teddyberen en deze gingen dan ook een steeds grotere rol spelen bij zijn performances. Zijn teddybereninstallatie CHARLEWORLDDDD is vanaf 6 september te zien in het Tschumipaviljoen in Groningen.

Lees meer
 
 
 
Open Monumentendag
zaterdag 9 september 10.00 uur - 17.00 uur Der Aa-kerk, Remonstrantse kerk, kerk van Leegkerk, kerk van Klein Wetsinge
 

Altijd al eens een kijkje willen nemen in onze bijzondere monumentale gebouwen? Tijdens Open Monumentendag openen de Der Aa-kerk en de Remonstrantse kerk de deuren. In de Der Aa-kerk worden rondleidingen gegeven in de kerk en over de gewelven van de kerk. En ook wat verder buiten de stad zijn natuurlijk bijzondere gebouwen geopend, zoals de kerk van Klein Wetsinge en de kerk van Leegkerk. Vanuit het uitzichtpunt in de nok van de kerk van Klein Wetsinge kunnen bezoekers genieten van het schitterende uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Lees meer
 
 
 
Debatserie Nieuw Licht: Marja Pruis
dinsdag 12 september 20.00 uur Der Aa-kerk
 

De moderne mens lijkt erg van zichzelf te houden, als je de sociale media mag geloven. Maar is dat wel zo? Coen Simon en Frank Meester ontvangen schrijfster en critica Marja Pruis in hun programma Nieuw Licht in de Der Aa-kerk. In deze aflevering van de debatserie presenteert Pruis haar pamflet Omdat je het waard bent - Nieuw licht op eigenliefde in tijden van sociale media. Coreferent is essayist en filosoof Miriam Rasch. Op scherpe en humoristische wijze gaat Marja Pruis in haar pamflet op zoek naar een ik dat niet geliked hoeft te worden.

Lees meer
 
 
 
Euroscepticism and the Future of European Integration
donderdag 28 september 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Donderdag 28 september organiseert Studium Generale een lezing in de Der Aa-kerk. Studium Generale organiseert vernieuwende activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. In de Der Aa-kerk geeft Catherine de Vries, professor Politiek aan de Universiteit van Essex, een lezing over een aantal van de belangrijkste maatschappelijke en politieke problemen waar Europa tegenwoordig mee te maken heeft, zoals de opkomst van het euroscepticisme en het succes van extremistische partijen.

Lees meer
 
 
 
Win kaarten voor het Wijnfestival Groningen
vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober Der Aa-kerk
 

Groningen staat binnenkort weer helemaal in het teken van wijn. Op het Wijnfestival Groningen staan diverse wijnwinkels, wijnhuizen en wijnimporteurs die alles kunnen vertellen over hun wijnen en graag een proefglas voor je inschenken. Het festival is dé gelegenheid om verschillende wijnen te proeven. Een krachtige Malbec uit Argentinië, een stuivende Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een kruidige Syrah uit de Rhône? Je hoeft niet te kiezen, want je kunt overal van proeven en je laten verrassen. Kaarten winnen? Wij verloten 5 x 2 vrijkaarten voor de zondagmiddagsessie. Stuur voor 13 september 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl en maak kans!

Lees meer
 
 
 
Expositie Reinier van den Berg
30 augustus t/m 15 oktober 10.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is een expositie met werken van beeldend kunstenaar Reinier van den Berg te bezichtigen. Zijn schilderijen, houtsnedes en objecten kenmerken zich door een eigen manier van afbeelden: sterk vereenvoudigd en bijna cartoonachtig. Zijn schilderijen zijn ook te herkennen aan de kleurrijke, forse penseelstreken. De vorm van de afbeelding bepaalt veelal de vorm van de rand, wat een speels, origineel en sculpturaal effect geeft. Schilderkunst en beeldhouwkunst worden op deze manier met elkaar verweven. 

Lees meer
 
 
 
Debatserie Nieuw Licht: Femke Halsema
woensdag 4 oktober 20.00 uur Der Aa-kerk
 

In oktober is voormalig politica Femke Halsema te gast tijdens de debatserie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk. Coen Simon en Frank Meester gaan met Halsema in gesprek over het pamflet dat zij schreef geïnspireerd op het beroemd geworden boek The open society and its enemies van de Oostenrijks-Joodse filosoof Karl Popper. Halsema gaat hierbij in op de vraag hoe we de sterk urbaniserende leefwereld moeten inrichten zodat er geen burgers het slachtoffer worden van een globaliserende economie. En hoe westerse democratieën daarbij open samenlevingen kunnen blijven.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram