Agenda

naar overzicht

Concert Capella Groningen

20:15 - € 14,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving
foto: Vera Rosemberg foto: Vera Rosemberg

Najaarsprogramma: Tomás Luis de Victoria

Vrijdag 25 november geeft Capella Groningen een concert in de Der Aa-kerk. Onder leiding van voormalig vaste dirigent Adrián Rodríguez Van der Spoel geeft Capella Groningen een concert waarin een achttal hymnen uit Hymni Totius Anni (Rome, 1581) van Tomás Luis de Victoria (ca. 1548-1611) centraal staan.

Gregoriaanse melodieën 
Tomás Luis de Victoria wordt als een van de grootste componisten van de renaissance beschouwd. Dit betekent echter niet dat alle werken uit zijn oeuvre zich in evenveel belangstelling mogen verheugen. Victoria staat vooral bekend om de stukken die hij schreef voor de lijdenstijd, een aantal motetten en zijn zesstemmige requiem. Oeroude teksten en gregoriaanse melodieën vormden de basis voor Victoria’s polyfone zettingen. Ter afwisseling en contrast worden deze avond ook drie psalmen en een motet van dezelfde componist ten gehore gebracht.

Oed
Bijzonder aan dit concert is de medewerking met Haytham Safia. Hij improviseert tussen de koorwerken door op de oed, een oeroud snaarinstrument. Het is een bijzonder programma dat een minder bekende kant van Tomás Luis de Victoria belicht. 

Capella Groningen
Capella Groningen is opgericht in 1989 en is voortgekomen uit de Groningse Bachvereniging. Capella Groningen wil de traditie van de Groningse Bachvereniging voortzetten door muziek, voornamelijk uit de renaissance en de barok, te vertolken volgens de meest recente inzichten van de historische uitvoeringspraktijk. Het koor zingt a capella of samen met professionele instrumentale en vocale musici. 

Entree
Toegang aan de zaal: € 14,-
bij reservering: € 12,-
kinderen/CJP/studenten tot 25 jaar: € 5

Kaarten kunnen worden gereserveerd op reserveringen@capellagroningen.nl
Zie voor meer informatie de website van Capella Groningen

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen