Agenda

naar overzicht

Nederlands Kamerkoor zingt werk van Engelse componisten

In Engelse Kringen

Donderdag 23 oktober zingt het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Paul McCreesh in de Der Aa-kerk. Op het programma staat muziek van Engelse componisten.

Wie kan de zoektocht door de schatkamers van de Engelse koormuziek beter leiden dan Paul McCreesh, oprichter van het Gabrieli Consort & Players? Ook in Nederland is hij een graag geziene gast, die voor het eerst sinds 1996 weer het Nederlands Kamerkoor dirigeert. Componisten als Howells, Elgar en Britten spelen een prominente rol in een programma dat vooral het 19e en 20e-eeuwse repertoire uit het korenland bij uitstek, Engeland, belicht.

Voorprogramma
Het voorprogramma van dit concert wordt verzorgd door Vocaal Ensemble Groningen. Het ensemble zingt van 19.45 uur tot 20.00 uur composities van Schotse Renaissance-componisten. Het concert van het Nederlands Kamerkoor begint om 20.15 uur.

Programma In Engelse Kringen
Elgar - Give unto the Lord
Gibbons (arr. Dearmer) - Drop, drop, slow tears
Walton - A litany: Drop, drop, slow tears
Howells - A sequence for St. Michael
MacMillan - A Child’s Prayer
Elgar - They are at rest
Britten - Rejoice the Lamb

Koop hier uw kaarten
Entree:
Normaal € 25,-
Donateurs Stichting Oude Groninger Kerken € 22,50
Nieuwsbrieflezers Bijzondere Locaties Groningen € 22,50
CJP/Studenten € 15,-

Abonnementen:
Serie van vier concerten € 80,-
Donateurs Stichting Oude Groninger Kerken € 72,-
Nieuwsbrieflezers Bijzondere Locaties Groningen € 72,-

De concerten zijn op:
23 oktober: In Engelse kringen 
23 november: In Vlaamse kringen
12 maart: Bach, Bach, Bach
16 april: In Scandinavische kringen


Per bestelling wordt € 1,50 aan servicekosten in rekening gebracht. Plaatsbewijzen zijn inclusief een goed glas wijn.

Dit is een concert in het kader van de serie Proefkamermuziek. De heerlijke wijnen die tijdens de optredens worden geschonken kunt u bestellen bij www.cultuurenwijn.nl. De wijnen zijn scherp geprijsd en van het aankoopbedrag komt 25% ten goede aan het Nederlands Kamerkoor.

Voorprogramma
Het voorprogramma van dit concert wordt verzorgd door Vocaal Ensemble Groningen. Het ensemble zingt van 19.45 uur tot 20.00 uur composities van Schotse Renaissance-componisten.

Vocaal Ensemble Groningen is vierentwintig jaar geleden gestart met het uitvoeren van oude muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. Het ensemble is een groep van twintig ervaren koorzangers uit heel Nederland en wordt per project opnieuw samengesteld. Onder leiding van Wilfred Reneman studeren de zangers gemiddeld twee keer per jaar in korte tijd een programma in met a capella koormuziek. 

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen