Agenda

naar overzicht

Concert The Savage Five in Klein Wetsinge

Vernieuwende strijkformatie

Zondag 30 april geeft The Savage Five een concert in de kerk van Klein Wetsinge.

The Savage Five is een vernieuwende strijkformatie die de 'klassieke' klanken van viool, cello en contrabas combineert met de zang van de Ierse singer-songwriter Suzanne Savage, 'Ireland’s hidden music hero' (Belfast Telegraph).

Suzanne Savage speelde op podia over de hele wereld, als support van Paul Brady, als solist bij Riverdance en met haar eigen drum and bass-band Spree. Nu werkt ze in een intiemere setting samen met cellist en arrangeur Hugo Smit, violist Alwyn Tomas, altvioliste Rachael Yates en contrabassist Sven Otte. 

Verfrissende muziek
De traditionele kaders van de klassieke muziek worden losgelaten en aangevuld door elementen uit de folk-, jazz- en popmuziek. Verfrissende, nieuwe muziek, waarin de musici individueel tot hun recht komen, maar in combinatie met de fantastische stem van Suzanne Savage een heel nieuw genre creëren. 

Hun eerste cd Sleepwalking was genomineerd voor een prijs van de ‘Deutsche Schallplatterkritik’. Deze cd is in Groningen opgenomen. De intimiteit van de lyrische liederen horen net als humor en pathos bij de unieke visie van de klankkunst. In de teksten van de Iers gekleurde muziek gaat het over landschappen, zwerfstenen, liefde, oorlog en het knipogen naar een onbekende. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: €15,-
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen