Agenda

naar overzicht

Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk

t/m 12:00 - 17:00

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Routebeschrijving

Koffie drinken in Leegkerk

Ook dit jaar is het middeleeuwse kerkje van Leegkerk tijdens de zomermaanden geopend voor bezoekers. Vanaf zondag 12 juni opent de kerk elke zondag in juni, juli en augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Iedereen is tijdens deze Zomerzondagen van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken, met daarbij natuurlijk een stuk huisgemaakte taart. De kerk wordt deze Zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

Activiteiten
Tijdens sommige Zomerzondagen zijn er activiteiten in de kerk. Zo zijn er op zondag 3 juli werken van Barbara Groenwold en Faisel Saro te bezichtingen. Zondag 10 juli zijn er schilderijen van Marjan Venema te zien in de kerk. Marjan is autodidact en tekent kleurrijke portretten met oliepastel. Tijdens de Zomerzondag werkt zij aan haar laatste schilderij. Tijdens enkele Zomerzondagen zijn er optredens van conservatoriumstudenten. 

Buurtbewoners die graag hun muzikale hobby, creativiteit, bijzondere verzameling, kennis over de omgeving of iets anders willen delen tijdens een (kort) optreden in de kerk van Leegkerk, kunnen een e-mail sturen naar info@blgroningen.nl. Vrijwilligers van de activiteitencommissie Zomerzondag nodigen de mensen van de leukste inzendingen uit voor het open podium.

De kerk is op de volgende data geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur:
12, 19, 26 juni (muziekmiddag blokfluitleerlingen)
3 (expositie Barbara Groenwold en Faisel Saro), 10 (expositie Marjan Venema), 17, 24, 31 juli
7, 14, 21, 28 augustus

De kerk van Leegkerk
De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is in 2013 verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk is een bijzondere goudkleurige kubus geplaatst, met daarin diverse moderne voorzieningen. De kerk wordt verhuurd voor diverse evenementen, zoals concerten, lezingen, huwelijken en workshops.

Entree: vrijwillige bijdrage

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen