Agenda

naar overzicht

Zomerzondagen in Leegkerk: ook in september

t/m 12:00 - 17:00

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Routebeschrijving

Zomerzondagen in Leegkerk in september

Tijdens de zomermaanden was de kerk van Leegkerk op zondagmiddag geopend voor bezoekers. Omdat dit een groot succes was, opent de kerk haar deuren ook op 7, 14 en 28 september.

Van 12.00 uur tot 17.00 uur is de kerk geopend en is iedereen van harte welkom om de kerk te bekijken of om onder het genot van een kop koffie met heerlijke taart te ontspannen na een fietstocht of een wandeling in de omgeving. De kerk wordt dan bemand door vrijwilligers uit de omgeving van Leegkerk. Zij geven rondleidingen door de kerk. Op sommige zondagen, zoals zondag 7 september, worden de grafstenen naast de kerk opgeknapt.

De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk was in de jaren zestig van de vorige eeuw een ruïne. Duiven nestelden op de preekstoel en door de gaten in het dak viel de regen op grafstenen in het schip. De kerk werd in 1969 gered door de pas opgerichte Stichting Oude Groninger Kerken. De kerk is vorig jaar verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk is een bijzondere gouden kubus geplaatst.

Tijdens enkele zomerzondagen zijn er activiteiten in de kerk: zo treedt zondagmiddag 21 september Meindert Talma op tijdens de Culturele Zondag (entree € 5,-).
 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen